Verbeter de batterijduur van je toestel

Smartphones staan niet echt bekend om hun lange batterijduur. Met enkele simpele trucs kan je deze toch proberen te verlengen.

Wat gebruikt er batterij?

In Android kan je op een eenvoudige manier zien welk proces het meeste batterijtijd gebruikt heeft. Ga hiervoor naar Instellingen / Over de telefoon / Accugebruik

Het scherm

Een van de grote slokoppen van je batterij is ongetwijfeld het scherm. Hoe hoger de helderheid van dit scherm, hoe meer energie het zal verbruiken. Ga naar Instellingen / Weergave / Helderheid om het helderheidsniveau in te stellen. Hier kan je ook de helderheid automatisch laten bepalen op basis van het omgevingslicht.

Nog onder Instellingen / Weergave vind je Time-out scherm terug. Hiermee stel je de tijd in vooraleer je scherm vanzelf uitvalt. Hoe lager deze waarde, hoe beter voor je batterij.

Achtergrond

Live wallpapers zijn leuk, maar ze hebben een enorme impact op zowel snelheid als batterijduur van je toestel. Deze vervangen door een statische foto zal de batterijduur vergroten.

Verbindingen

Onnodige verbindingen schakel je best uit. Heb je geen Bluetooth of GPS nodig, schakel deze dan uit.

Als je met WiFi-verbonden bent, laat je deze best aanstaan. Heb je geen draadloos netwerk in de buurt waarmee je kan verbinden, dan kan het uitzetten van je WiFi-verbinding de batterijduur een beetje verbeteren.
Op het randgebied van een WiFi-verbinding, zal je smartphone telkens proberen met het draadloos netwerk te verbinden. Lukt dit niet, dan schakelt hij terug over op de GSM-verbinding. Dit overschakelen kost telkens enorm veel energie. Zet je WiFi hier dus best uit.

Zet bij Instellingen / Draadloze en netwerkinstellingen / Mobiele netwerken in dat Alleen 2G-netwerken gebruikt mogen worden. 2G verbruikt minder energie dan 3G. Vooral als er veel overgeschakeld moet worden tussen 2G en 3G (bv. bij het rijden of in een randgebied) scheelt dit heel veel.

Synchronisatie

Veel applicaties en widgets verversen in de achtergrond automatisch hun data (e-mail, Twitter, Facebook, ...). Controleer bij openstaande programma's en zichtbare widgets als er een instelling aanwezig is om de synchronisatietijd in te stellen en verhoog ev. het interval.

Ook bij Instellingen / Accounts en synchronisatie vind je van verschillende programma's het synchronisatie-interval terug.

Handig

Stel je smartphone in voor mobiel internet

Sociaal

Advertenties